2024-03-22

Naujienos

Čekiška virtuvė. Ką būtina paragauti lankantis Karlovy Vary?

Karlovy Vary (Karlovy Varai) - populiariausias Čekijos kurortas, garsėjantis ne tik savo mineraliniais šaltiniais ir prabangiomis SPA procedūromis, bet ir nuostabia vietine virtuve. Čekiška virtuvė, turtinga savo istorija ir tradicijomis, yra puikus pasirinkimas tiems, kurie mėgsta sočius ir įvairius patiekalus.

Štai keli patiekalai ir gėrimai, kuriuos rekomenduojame paragauti lankytojams Karlovy Vary:

1. Knedlíky 
Tai tradiciniai čekiški virti arba garuose ruošiami duonos ar bulvių blynai, kurie dažniausiai patiekiami kaip garnyras prie mėsos patiekalų. Knedlíky puikiai sugeriantys padažus yra būtinas priedas daugeliui čekiškų patiekalų.

2. Svíčková na smetane
Tai dar vienas klasikinis Čekijos patiekalas, kurį būtina paragauti lankantis Karlovy Vary. Svíčková na smetaně yra jautiena, patiekiama su rūgščiu grietinėlės padažu, citrina, uogiene ir Knedlíky. Šis patiekalas atspindi čekiškos virtuvės esmę – dermė tradicijos ir skonio.

3. Guláš (Guliašas)
Nors guliašas yra plačiai paplitęs Vidurio ir Rytų Europoje, čekiškas guliašas yra ypatingas dėl gausaus padažo ir skonio intensyvumo. Paprastai Karlovy Varuose patiekiamas su Knedlíky, tai puikus pasirinkimas norintiems sušilti vėsesnį vakarą.

4. Trdelník
Nors trdelník kilęs iš Slovakijos, jis tapo populiarus visoje Čekijoje kaip gatvės maistas. Tai yra saldus tešlos vyniotinis, apibarstytas cukrumi ir riešutais, kepamas ant grilio. Puikiai tinka prie popietinės kavos ar karšto Karlovy Vary labai mėgstamo vyno.

5. Čekiškas Pilsner Urquell
Nepriklausomai nuo to, kokį maistą užsisakysite iš pateikto meniu, pilsnerio alus yra būtinas Čekijos patiekalų palydovas. Pilsner Urquell gaminamas netoliese esančiame Plzeň mieste, yra žinomas visame pasaulyje, dėl savo šviesaus atspalvio ir subalansuoto skonio. Poilsiaudami Karlovy Varai kurorte būtinai paragaukite šio alaus.

6. Česnečka (Česnakinė sriuba)
Tai stipraus skonio sriuba su česnaku, kubeliais pjaustytos keptos duonos ir kiaušiniu, dažnai dar pridedama kumpio ar dešros. Ši sriuba yra puikus pasirinkimas norintiems sušilti po pasivaikštojimo vėsiu oru po vakarinį Karlovy Vary kurortą.

7. Čekijoje gaminamas karštasis vynas
Šaltuoju metų laiku čekiškas karštasis vynas (Svařené víno) yra būtinas atributas, kuris ne tik sušildo, bet ir suteikia jaukumo pojūtį. Patiekiamas su įvairiais prieskoniais, tai puikus pasirinkimas vaikščiojant po Karlovy Varai gatves.

Lankydamiesi Karlovy Vary atsipalaiduokite prabangiuose Spa viešbučiuose ar sanatorijose, pasilepinkite įvairiomis gydomosiomis ir Spa procedūromis, pastiprinkite sveikatą garsiuoju Karlovy Varai mineraliniu vandeniu ir atraskite gausybę gastronominių malonumų, kurie atspindi Čekijos virtuvės įvairovę ir skonį.

 

Sanatorijos Karlovy Vary kurorte:

Sanatorija Parkhotel Richmond 4*
Sanatorija Kolonada 4*

Karlovy Vary (Karlovy Varai) - populiariausias Čekijos kurortas, garsėjantis ne tik savo mineraliniais šaltiniais, prabangiomis SPA ir sveikatinimosi procedūromis, bet ir nuostabia vietine virtuve.